Snel navigeren

Paardrijlessen

Rijlessen

Voor de paard- en ponyrijlessen word je op basis van je leeftijd en niveau ingedeeld. Door op verschillende paarden te rijden blijf je leren. Nieuwe of extra uitdaging nodig? Dan stroom je gewoon door naar de volgende groep waar het niveau van de paarden en de andere ruiters weer een stukje hoger ligt. Voor de vergevorderde ruiters hebben we nóg uitdagendere paarden. Zo rijd je altijd op het niveau dat bij jou past!

Wijze van paardrijlessen

Een groep bestaat uit maximaal 10 ruiters zodat we iedereen zo optimaal mogelijk kunnen begeleiden. Er wordt met ‘verdeelde rijbaan’ gereden. Dit houdt in dat iedereen zijn of haar paard zelfstandig leert rijden. De focus ligt op een, door ontspanning, onafhankelijke zit zodat de hulpen (aanwijzingen voor het paard) gedoseerd kunnen worden gegeven.

FNRSWanneer je paard- of ponyrijlessen volgt bij de Burght word je lid van onze vereniging. Het Ruiterpaspoort van de FNRS (Federatie van Nederlandse Ruitersportcentra) wordt automatisch voor je aangevraagd. Dit paspoort is exclusief voor leden van ruitersportcentra die aan de strenge eisen van de FNRS voldoen op het gebied van accommodatie, veiligheid, verzekeringen, kennis, kunde en dierenwelzijn. De opleiding en proeven worden eveneens op basis van de criteria van deze federatie opgesteld en uitgevoerd.

 

Plezier, kwaliteit en veiligheid

Paardrijden is natuurlijk hartstikke leuk. Behalve plezier hebben we ook veiligheid hoog in het vaandel staan, zodat we het óók verantwoord houden. Onze instructeurs zijn gediplomeerd en hebben kennis van de aard van het paard waardoor we voldoen aan de strenge eisen van de FNRS, met het Veiligheidscertificaat tot gevolg. Met het oog op veiligheid en functionele voordelen zijn een veiligheidscap, rijbroek en rijlaarzen verplicht tijdens de paardrijlessen. De kwaliteit van paardrijden is tevens af te leiden uit onze vergaande zorg voor paard en ruiter. Dit komt bijvoorbeeld tot uiting in onze innovatieve Paarden Vrijloop Stal.

Voordelen paardrijden bij de Burght

  • Paarden makkelijk in de omgang dankzij Paarden Vrijloop Stal
  • Altijd op je eigen niveau paardrijden door individuele doorstroom
  • Binnen- én buitenbaan
  • Privé-lessen mogelijk
  • Plezier, kwaliteit en veiligheid staan centraal
Bekijk onze tarieven

Paardrijlessen voor volwassenen

Begint het bij jou ook weer te kriebelen bij het zien van je paardrijdende kinderen? Dat treft! Elke eerste woensdag van de maand organiseren we namelijk een ouderles (bij voldoende animo). Neem even contact op wanneer je hier interesse in hebt. Pak je het liever wat intensiever op dan kun je natuurlijk ook gewoon aansluiten bij één van onze vaste groepslessen.

Kennismaken

Meld je nu aan om paardrijlessen te volgen bij Manege en Ponykamp de Burght! Wil je eerst wat meer gevoel krijgen bij de manege en onze paarden/pony’s? Dat begrijpen wij helemaal. Kom gerust eens langs om kennis te maken.

Kennismaken
© Copyright 2017 Manege de Burght | Realisatie door Zeker Zichtbaar | Privacyverklaring | Cookiebeleid