Snel navigeren

Paardrijlessen bij Ponykamp De Burght

Ponyrijden op ponykamp

Op de eerste dag beginnen we natuurlijk direct met ponyrijden, het is ten slotte een ponykamp! Tijdens het ponykamp rij je wel 10 keer, dat is bijna net zoveel als in 3 maanden op je manege.

De groepen worden ingedeeld op rijniveau en er wordt rekening gehouden met vrienden en vriendinnen. De eerste les die we rijden lijkt een beetje op ‘proefrijden’. Je krijgt gewoon les en in die les wordt gekeken hoe het bij iedereen gaat. Zo kunnen wij zien of iedereen in de juiste groep is geplaatst en kan er voor de rest van de week eventueel nog gewisseld worden. De paardrijlessen worden gegeven in de buiten- of binnen manege door aardige en gediplomeerde instructeurs. Voor de jongere, onervaren kinderen worden de paardrijlessen op een speelsere manier ingevuld.

Elke pony is anders

Tijdens het ponykamp rij je op verschillende pony’s. Elke pony is anders. Daar leer je veel van. De ene pony springt bijvoorbeeld beter dan de andere. En niet alle paarden en pony’s kunnen mee op een buitenrit. Het is ook juist leuk om verschillende paarden en pony’s te leren kennen, toch? Al onze paarden en pony’s zitten lekker in hun vel door onze bijzondere manier van paarden houden. Daardoor zijn ze makkelijk en vertrouwd in de omgang.

Lees meer over het paardenwelzijn

Buitenritten

In zo’n mooie omgeving als de Veluwe horen buitenritten er natuurlijk bij. Lekker door de bossen en over de zandvlakte. Gevorderden maken 3 buitenritten. Door het grote aantal lessen kunnen ook beginners na enkele dagen al deelnemen aan 2 eenvoudige buitenritten.

Beginner? Geen probleem!

Door de ontspannen sfeer en omdat er zoveel meer te doen is dan alleen paardrijden, is Ponykamp de Burght ook hartstikke leuk voor beginners. Met de andere beginners kom je samen in één paardrijd-groep, zodat jullie samen je eerste lessen kunnen volgen.

Spring- en voltigelessen

Tijdens het ponykamp krijg je ook springles. Minder ervaren deelnemers leren via balkjes lopen het begin van een sprongetje. De meer ervaren ruiters beginnen hier ook mee om de oefeningen van de lessen balans en behendigheid op de pony uit te proberen. Daarna gaan we leuke sprongen maken. Voltige is een soort turnen op een paard. Heel moeilijk maar ook héél leuk. Misschien maak jij er wel je sport van!

Meer activiteiten tijdens ponykamp
© Copyright 2017 Manege de Burght | Realisatie door Zeker Zichtbaar | Privacyverklaring | Cookiebeleid